Recept

Recept

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

      Kolbullar    

     
                 Ingredienser

                för ca 4 personer

                 2,5 dl kornmjöl

                 2,5 dl vetemjöl

                    5 dl vatten

                          Salt

   Rimmat sidfläsk eller tärnat bacon

________________________________

Blanda smeten lika delar vatten som mjöl.

Fläsk eller bacon skärs i små bitar.

Svålen från fläsket sparas som stekfett.

Först steker du fläsket så det blir färdigt.

Pannan ska vara rejält varm, sedan på med smeten

låt den nästan torka på översidan innan du vänder den.

Serveras med en rejäl klick hemmagjord lingonsylt!

Underbart värmande och gott en dag i skogen!

___________________________________________

Tips och trix !

Jag brukar hälla smeten i en petflaska och ha med i ryggsäcken.

Flaskan är bra att skaka om smeten med och hälla ur.

________________________________________the end.

 

 

 

 

 

Super enkelt huggarbröd

Ett saftigt och nyttigt bröd.

Inget knådande, inget jäsande.

Bara att röra i hop allting i en stor bunke.

 

                   Ingredienser

                  4 dl Dinkelmjöl

                  1 dl  Bovetemjöl

                  2 dl  Havregryn

                  1 dl  Linfrön

                  1 dl  Solrosfrön (naturella)

                  1 dl  Pumpakärnor (naturella)

                  2 tsk Bikarbonat

                  2 tsk Havssalt

                  1  Äpple

                  1 dl torkade Aprikoser (ekologiska)

                  1 dl Honung

                  4-5  dl naturell yoghurt

                        

Gör så här

Åk och handla, köp en blomma åt frugan, för innan du hittat allt undrar hon var du är.

Slå på ugnen ca 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.

Skala äpplet skär i bitar. Aprikoser också i små bitar klipp eller skär.

Rör ner honung, yogurt, äpple, och aprikoser.

Häll smeten i en smord och mjölad brödform ca 30 x 10 cm eller liknade. 

Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.

Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 60 minuter.

Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler, låt svalna under duk.

Superenkelt och  kanon gott !

Servera med riktigt smör och en rejäl skiva västerbottenost.

________________________________the end